Contact

Our contacts

Mihelj, Barbič and Partners Law Firm, Ltd.

Prvomajska ulica 23,
5000 Nova Gorica, Slovenija

T: +386 5 336 57 59

F: +386 5 336 57 66

E: pisarna@mbo.si

Company Information

ID for DDV: SI24357812

Tax payer: DA

Registration number: 6178685000


Conto bancario

- IBAN SI56 0313 0100 0704 950

Fiduciary account:

- IBAN SI56 0313 0100 0705 047 (SKB d.d.)

Spletno mesto potrebuje za prikaz vsebin poleg lastnih piškotkov tudi piškotke z zunanjih strežnikov. Ali sprejemate zunanje piškotke?

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

Lastni in zunanji piškotki

Spletne strani, ki jih prejemate z našega strežnika, lahko vključujejo tudi vsebine z zunanjih strežnikov - videe, grafe, vsebine in orodja z družabnih omrežij, oglase... Zunanji strežniki uporabljajo svoje piškotke in jih uporabniku pošljejo direktno

Ker je tako, vam lahko kot kontrolo zasebnosti glede tega ponudimo samo možnost, da sprejemate ali zavračate zunanje piškotke. Če se odločite, da jih ne sprejemate, boste iz naše strani preusmerjeni.